MACRO-INVESTEERDER: BITCOIN ZAL DE KOMENDE 2 JAAR DE BEST PRESTERENDE ASSET ZIJN

  • Raoul Pal, de CEO van Real Vision en een Wall Street-veteraan, denkt dat Bitcoin de komende twee jaar de best presterende troef zal zijn.
  • Hij denkt dat de asset in de nabije toekomst zou kunnen oplopen tot 100.000 dollar, zelfs als het gaat om het doel van 1 miljoen dollar.

BITCOIN ZOU DE BEST PRESTERENDE AANWINST VAN DE KOMENDE TWEE JAAR KUNNEN ZIJN…

Raoul Pal, een voormalig hoofd van Goldman Sachs‘ hedgefondsverkopen, heeft de afgelopen weken Bitcoin sterk gepromoot terwijl hij zich begon te realiseren wat de toekomst van het bedrijfsmiddel is.

De directeur van Real Vision zette deze trend voort op maandag 10 augustus, toen hij de onderstaande tweets deelde.

In deze berichten beweerde de Wall Street-veteraan dat Bitcoin waarschijnlijk groot succes zal hebben in de huidige macro-economische omgeving. Pal ging zo ver om te zeggen dat BTC de best presterende troef van de komende twee jaar met een grote marge zal zijn:

„Dit zijn alle INCREDIBLY BULLISH lange termijn grafiek patronen. De kansen in de grafieken suggereren dat Bitcoin waarschijnlijk het best presterende bedrijfsmiddel ter wereld zal zijn in de komende 24 maanden en met een grote marge.“

De laatste opmerking van de belegger over de belangrijkste cryptocentrische valuta komt kort nadat hij opmerkte dat Bitcoin System het enige bedrijfsmiddel ter wereld is dat de groei van de balans van de G4 overtreft. Dit suggereert dat het het actief is dat het best geschikt is om de monetaire inflatie te bestrijden die aan de gang is:

„In feite heeft slechts één activum de groei van de G4-balans gecompenseerd. Het zijn geen aandelen, geen obligaties, geen grondstoffen, geen krediet, geen edele metalen, geen mijnwerkers. Slechts één activum heeft het over bijna elke tijdshorizon ruimschoots gehaald: Yup, Bitcoin.“

Pal noemde geen prijsdoel voor Bitcoin tijdens deze Twitter-draad. Maar in eerdere tweets en interviews heeft de analist zijn optimisme over de waarde van de cryptocurrency duidelijk gemaakt.

In een nieuwsbrief van april zei de belegger dat de chat van Bitcoin impliceert dat het een prijs van $100.000 zou kunnen bereiken in de komende twee jaar en mogelijk $1 miljoen in de komende vijf jaar tot een decennium.

Aangezien Pal een potentiële ineenstorting verwacht in fiatvaluta’s en delen van het financiële systeem, zijn deze doelen misschien niet zo bizar als ze aan de oppervlakte lijken.

NIET DE ENIGE DIE DAT DENKT

Pal is niet de enige analist die verwacht dat Bitcoin de best presterende asset zal zijn, vooral omdat de macro-economische omstandigheden een schaars en alternatief geld als BTC blijven begunstigen.

Robert Kiyosaki, de auteur van „Rich Dad Poor Dad“, zei eind vorige week:

„GOUD is 35% gestegen in 2020. S&P slechts 3%. Zilver is nog steeds het beste, nog steeds 30% onder alle tijden hoog. Het beste omdat het beperkt is in hoeveelheid, gebruikt wordt in de industrie en nog steeds betaalbaar is voor mensen met krappe budgetten. De slaper is Bitcoin. Ik vermoed dat het op het punt staat het snelste paard te worden.“

Deze opmerking doet denken aan een opmerking van Paul Tudor Jones, een miljardair hedgefondsmanager. Jones zei in een nieuwsbrief van mei dat hij denkt dat Bitcoin het „snelste paard in de race“ zal zijn vanwege de monetaire beleidsvoorwaarden.