Trots negativa nyheter är Bitcoin bara $ 1 000 bort från 2020 hög: Den veckovisa kryptouppdateringen

Ytterligare en vecka gick på kryptovalutamarknaden, och det var verkligen inte tråkigt. Kryptovalutan började starkt, vilket fick många att tro att det äntligen skulle kunna bryta mot den eftertraktade 12 000 dollar.

Spänningen var dock kortvarig eftersom nyheten just idag bröt ut att grundaren av OKEx, ett av de främsta kryptovalutbytena, har tagits av polisen och inte har dykt upp för att arbeta på några dagar nu. . Ännu viktigare är att han också är en av de privata nyckelinnehavare som är nödvändiga för att frigöra uttag, och som sådan har utbytet stängt dem för tillfället.

Dessutom indikerar rapporter att det för närvarande finns cirka 2,3 miljarder dollar i BTC i OKEx, och just nu är det oklart när uttag kommer att återgå till det normala.

Ändå förblev Bitcoins pris över 10 000 dollar, trots de till synes dåliga nyheterna. Medan det minskade så långt presterar det bra och det förblir bara drygt 1000 dollar bort från föregående 2020-topp.

På andra håll kom goda nyheter från de äldre marknaderna. Stone Ridge, ett företag som förvaltar över 13 miljarder dollar i tillgångar, avslöjade att det hade köpt 10 000 BTC, för närvarande värt cirka 114 miljoner dollar, som en del av sina primära reservtillgångar. I allmänhet har offentligt ägda företag nu cirka 600 000 BTC, vilket är cirka 3,3% av det totala cirkulerande utbudet.

Utvecklingen kom från Mt. Även Gox-fronten, dock förväntat, var den efterlängtade rehabiliteringsplanen för att ersätta borgenärer återigen försenad till senare i december.

I vilket fall som helst är det intressant att se hur marknaderna kommer att vända nästa vecka och om Bitcoin kommer att stänga CME-klyftan som finns på 11 100 $.

Marknadsdata

Marknadsvärde: $ 355 miljarder | 24H Vol: 88B | BTC-dominans: 59%

BTC: 11 332 $ (+ 2,3%) | ETH: $ 367,26 (+ 1,79%) | XRP: 0,239 dollar (-4,69%)

Twitters Jack Dorsey efterlyser Bitcoin-donationer i Nigerias EndSars-protest mot polisens brutalitet. VD för Twitter, Jack Dorsey, har uppmanat människor att bidra till stöd för protesterna mot polisbrutalitet i Nigeria med hjälp av Bitcoin. Han uppmuntrade användarna att göra donationer och stödja kampen mot det som för närvarande pågår i landet.

Mt. Gox Stolen Bitcoin Rehabilitation Plan är återigen försenad. Borgenärer i Mt.Gox-fallet måste vänta längre innan de förstår hur deras BTC kommer att återbetalas. Den efterlängtade rehabiliteringsplanen har återigen skjutits upp till mitten av december i år.

World Economic Forum vill studera Blockchain och Crypto. World Economic Forum har släppt ett helt nytt initiativ för att studera blockchain och kryptovalutor genom att undersöka regler, tekniska standarder och bästa branschpraxis. Kallas Global Standards Mapping Initiative, och syftar till att bestämma branschlandskapet.

Offentliga företag har investerat miljarder i Bitcoin i år. Listan över stora offentliga företag som expanderar sina investeringar och portföljer till att omfatta världens största kryptovaluta, Bitcoin, växer snabbt. Ny forskning visar att företag redan har investerat miljarder i BTC.

Fidelity förklarar hur Bitcoin kan växa till en biljon dollar marknad. En av världens största kapitalförvaltare, Fidelity Investments, släppte sin Bitcoin Investment Thesis genom sin kryptoarm Fidelity Digital Assets. Rapporten argumenterar för varför ett biljon dollar marknadsvärde för Bitcoin inte är en så galet idé.

13 miljarder dollar kapitalförvaltare Stone Ridge köper 10 000 bitcoins (115 miljoner dollar). Stone Ridge, en kapitalförvaltare med över 13 miljarder dollar i AUM, har köpt 10 000 BTC som en del av sin primära kassareservtillgång. Stash är för närvarande värd över 110 miljoner dollar, och med det blir företaget det senaste i listan över stora företag som äger bitcoin.